Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı İlhami Koç, İstanbul Tahkim Merkezi Kanunu'nun sermaye piyasaları alanında kilometre taşı olduğunu bildirdi.

TSPB Başkanı Koç, Sermaye Piyasasında Gündem dergisinin kasım sayısında son dönemde sermaye piyasalarındaki gelişmeleri değerlendirdi.

Koç, yurt içi finansal piyasaları teşvik amacıyla bazı gelir unsurlarının sadece vergi kesintisiyle vergilendirmesini sağlayan geçici 67. madde uygulamasının 31 Aralık'ta sonlandırılacağına dikkati çekerek, "Bu vergi düzenlemesi geçtiğimiz 10 yıl boyunca başarılı şekilde uygulandı ancak geçici 67. maddenin uygulanması 31 Aralık'ta sona erecek. Sektörün ve yatırımcılarımızın temel beklentisi bu sürenin uzatılmasıdır" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de ilk defa uygulanacak İstanbul Tahkim Merkezi'nin önemini de vurgulayan Koç, sermaye piyasalarının giderek güçlü bir hale gelirken, aynı zamanda önemli bir dönüşümden geçtiğini kaydetti.

Koç, İstanbul Tahkim Merkezi'nin Genel Kurul Toplantısı'nın 22 Ekim'de yapıldığını anımsatarak, "Sermaye piyasalarımız giderek güçlü bir hale gelirken, mali konulardaki anlaşmazlıkların yargısal çözümü değişik nedenlerle eleştiriliyor; tahkim konusunda ciddi eksikliklerin bulunması uzun zamandır tartışılan bir konu olarak karşımıza çıkıyordu. İstanbul Tahkim Merkezi Kanunu bu alanda bir kilometre taşı oldu" bilgisini verdi.

AA