Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Fransa'nın Suriye'deki operasyonlarını yoğunlaştıracağını bildirdi.

Hollande, meclis ve senato üyeleri ile Versay Sarayı'nda parlamentoyu topladı ve terörle mücadele stratejisini anlattı. Hollande, Paris'te 129 kişinin hayatını kaybettiği 13 Kasım saldırılarının ardından Fransa'nın savaşta olduğunu söyledi.

Saldırganları "korkak" olarak tanımlayan Hollande, "Paris'teki saldırılar Suriye'de planlandı, bazı Fransızların yardımıyla Belçika'dan yönlendirildi" dedi.

Fransız demokrasisinin daha zorlu düşmanlara karşı savaşarak zaferler kazandığını dile getiren Hollande, "Fransa, Suriye'deki operasyonlarını yoğunlaştıracak" diye konuştu.

Hollande, terörizme karşı bir karar tasarısı benimsenmesi için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyini toplantıya çağırdığını da bildirdi.

Fransa eylül ayından bu yana IŞİD'in Suriye'deki hedeflerini bombalıyor. Suriye'de IŞİD'in eğitim kamplarını vuran Fransa, geçen hafta terör örgütünün kontrol altında tuttuğu petrol depolarını vurmuştu.

Fransa, daha önce "Esad rejimini güçlendireceği" gerekçesiyle Suriye'deki hava operasyonlarına katılmıyordu.

"Cuma günü Fransızlar, Fransızları öldürdü"

Terör saldırıları hakkında, "Fransa artık savaşta. Cuma günü Fransızlar, Fransızları öldürdü" ifadesini kullanan Hollande, saldırganların gençliği, Fransız yaşam tarzını ve değerlerini hedef aldığını kaydetti.

Ülkesinin içinde bulunduğu durumun medeniyet çatışması olmadığını vurgulayan Hollande, terörizme karşı savaştıklarının altını çizdi. Hollande, saldırılarda 19 milletten kişinin hayatını kaybettiğinin de altını çizerek, ayırım yapmaksızın tüm Fransa'nın saldırıların hedefi olduğuna işaret etti.

AA