Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Sağlık sektöründe dünya çapında önemli bir konuma sahip olan Arab Health 2016 Uluslararası Sağlık Fuarı’nda Türkiye, TG Ekspo Uluslararası Fuarcılık'ın milli katılım organizasyonu kapsamında 124 firma ile temsil edilecek.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai Emirliği’nde 25-28 Ocak 2016 tarihleri arasında 41'ncisi gerçekleşecek olan Arab Health 2016 fuarına katılacak Türk firmaları; medikal ürünlerden, ortopedik ürünlere, tıbbi sarf malzemelerinden hastane yatak ve mobilyalarına, cerrahi araç ve sarf malzemelerinden, tıbbi tekstil ürünlerine, çocuk ve hasta bezinden nebulizatöre, protez ve implantlardan, tıbbi tekstil ürünleri, laboratuvar araç ve kimyasalları ile sağlık turizmine kadar geniş bir yelpazede yer alan hizmet ve ürünlerini 70’e yakın ülkeden gelecek profesyonellerin beğenisine sunacak.

Arab Health 2015 fuarı, toplam 63.906 m2 alanda 67 ülkeden 4.053 firmanın katılımıyla gerçekleştirilmişti. Fuara gelen ziyaretçi sayısı 93.925 kişi olurken, aralarında Türkiye, Almanya, Fransa, ABD ve İngiltere’nin de bulunduğu 39 ülke ulusal pavilyonlarla temsil edilmişti.

Ekonomi Bakanlığı’nın Prestijli Fuarlar Listesi’nde yer alan Arab Health 2016 fuarına katılan Türk firmaları, Bakanlığın ilan ettiği birim metrekare fiyatı üzerinden % 50 oranında yurt dışı fuar katılım desteğinden yararlanmakta. Firmalar, destek başvuru dilekçelerinde ”Prestijli Fuar Desteklerinden” yararlandırılmalarını talep etmeleri halinde 50.000 USD’ye kadar destek alma olanağına sahipt. Prestijli Destek talebinde bulunmayan firmalar ise ihtisas fuarlarında 15.000 USD’ye kadar % 50 oranında destek alabiliyor.