Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dolar göstergesi, ABD tüketici harcamalarında bir yılın en güçlü artışının, traderların Fed'in bu yıl faiz artırımına gideceği ihtimalini artıracakları yönündeki spekülasyonu desteklemesiyle, altı haftanın zirvesine yakın seviyede tutunuyor.

ABD Doları, Fed'in son toplatısına ilişkin Çarşamba günü açıklanacak tutanakları öncesi, yen karşısında yükseldi. Avustralya Doları 10 haftanın en düşük seviyesine geldi ve Yeni Zelanda parası, her iki ülkenin de en büyük ihracat piyasası olan Çin'den yavaşlamaya işaret eden verilerin ardından değer kaybetti.

Syndey'de Commonwealth Bank of Australia kdıemli Döviz stratejisti Joseph Capurso, “Bizce dolar bu ay bir miktar daha yukarı gidebilir” şeklinde görüş bildirdi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, geçtiğimiz iki haftada yüzde 2.3 değer kazanarak Cuma günü 29 Mart'tan bu yana görülen en yüksek kapanışını gerçekleştirmesinin ardından Londra saatiyle 06:46'da yatay seyretti. Dolar, yen karşısında 108.73 seviyesinden işlem gördü. ABD parası euro karşısında 1.1310 seviyesine geldi.