Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Dünyanın en büyük 50 girişim sermayesinden biri olarak gösterilen ve küresel çaptaki yatırımlarıyla bilinen Abraaj Group, Hüsnü Özyeğin'in bankası Fibabanka'dan azınlık hissesi aldı.

Abraaj Group internet sitesindeki duyuruda, Fibabanka'nın Abraaj Group'tan aldığı desteği şubelerini artırmak ve büyümesine katkı sağlamak amacıyla kullanılacağını açıkladı.

Fibabanka'nın Türkiye'de 18 ilde 70 şubesi bulunuyor. Abraaj Group açıklamasına göre, Fibabanka'nın 4,3 milyar dolar toplam varlığı, 2016 birinci çeyrek sonunda ise 3,2 milyar dolar da kredi hesabı bulunuyor.

Abraaj Group Kurucusu ve CEO'su Arif Naqvi, satın almayla ilgili olarak yaptığı yorumda, "Abraaj'ın Fibabanka ile ortaklığı bizim bankacılık alanındaki sekizinci küresel yatırımımız olmakla birlikte Türkiye'deki dokuzuncu yatırımımız" dedi.

Abraaj Group daha önce de Türkiye'deki bazı şirketlere yapmıştı. Yü-Ce Tıbbi Gereçleri, Yörsan Gıda, Republika, Numarine ve hepsiburada.com Abraj Group'un Türkiye'de yatırım yaptığı şirketler arasında yer aldı.