Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Renaissance Capital analistleri Michael Harris ve Metin Esendal'ın kaleme aldığı raporda, "Türkiye'de boğa durumunun oluşması küresel risk ortamının yurtiçi siyasi değerlendirmelere ağır basması durumunda oluşur" ifadeleri yer aldı.

Raporda, "Türkiye gelişmekte olan piyasalarda risk alma ortamına agresif bir şekilde katılabilir, ancak Türkiye hakkında temelde ihtiyatlıyız ve bu görüşün Türkiye'de siyasi ortamda bir denge oluşmadan değişmesini beklemiyoruz" denildi.

Renaissance Capital raporunda, sürdürülebilir bir gelişmekte olan piyasalar rallisinde Türkiye'nin enerjisinin bir çok piyasadan daha önce tükeneceği beklentisine yer verildi.

Harris ve Esendal, Merkez Bankası'nın, enflasyon beklentilerini yönlendirmekten ziyade piyasanın faiz indirimi toleransından dönemsel olarak faydalanmaya odaklandığını belirtti.

Türkiye'nin Rusya'ya ihracatının azalması, hükümetin et fiyatlarını düşürmeye yönelik çabaları, Avrupa'ya mülteci çıkışı sonucunda nüfusta yaşanan net azalış ve Türkiye'ye gelen turist sayısındaki düşüşün şimdilik enflasyonu emniyet altında tutacağı tahminine yer verildi.