Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

İngiltere'de Cuma günkü referandumdan sürpriz şekilde Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı çıkmasıyla 3'ün üzerini test eden ve geçen haftayı 2,9271'den tamamlayan Dolar/TL Rusya gelişmesiyle geriledi.

Kremlin Sözcüsü, Rusya ile Türkiye arasında yaşanan uçak kriziyle ilgili olarak "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Putin'e mektup yazıp üzüntülerini iletti" açıklamasını yaptı. Bu açıklama öncesinde 2.9430 seviyelerinde seyreden Dolar/TL 2.9295'e kadar geriledi.

Haftaya yatay bir başlangıç yapmasının ardından küresel piyasalardaki dolar talebinin etkisiyle 2,9527'ye kadar çıkan Dolar/TL, saat 16:30 itibariyle 2,9285'ten işlem görüyor.

Bugün yurtiçinde önemli veri akışı bulunmazken ABD'de açıklanacak hizmet PMI verisi takip edilecek.

"YUKARI HAREKET SÜREBİLİR"

Invest AZ Yatırım Uzmanlığı Birim Müdürü Mehmet Arın Bloomberg HT'ye yaptığı değerlendirmede kurda yükselişin sürebileceğini ifade etti. Arın, "Sermaye hareketlerinin ABD'ye kayacağı beklentisi hakim, bu da doların Türk Lirası karşısında yükselmesine neden olmuştu. Yeni haftada yukarı yönlü hareketin süreceği beklentisi hakim çünkü İngiltere'nin AB'den ayrılma sürecinin nasıl işleyeceği belirsiz. Bu da doların hem Türk Lirası hem diğer para birimleri karşısında değer kazanmasına neden oluyor.

Kurda 2,9760'ın geçilmesi halinde yeniden 3 seviyesi hedeflenebilir" yorumunu yaptı.