Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(23:30'da güncellendi)

ABD hisse senetleri, merkez bankası politika kararının bu hafta içinde belirlenmesiyle birlikte petrol fiyatlarındaki düşüşün enerji hisse senetlerini aşağı çekmesiyle tüm zamanların zirvesinden düştü.

S&P 500 Endeksi, dört hafta arka arkaya kazancın ardından, New York'ta saat 16:00 itibariyle yüzde 0.3 düşerek 2,168.47 seviyesine geldi. İşlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 11 altındaydı. Dow Jones Sanayi Endeksi 78.13 puan gerileyerek 18,492.72 oldu. 

Kaliforniya'da Highmark Capital Management Inc. araştırma birimi idarecisi Todd Lowenstein, "Brexit ardından gelen kayıpları geri alarak zirveye çıktıktan sonra, bu küçük bir düşüş." dedi ve "Merkez bankalarının para politikasında ilave gevşemeye gitme olasılığının getirdiği bir neşe var. Beklentileri aşan karlarla birlikte piyasayı zirveye yükselttieler. Şimdi bunu sindirme şansımız vardı ve hafif bir satış görüyoruz." diye konuştu.

Enerji hisse senetleri yüzde 2 ile ayın en büyük düşüşünü kaydetti. Chesapeake Energy Corp. ve Devon Energy Corp. en az yüzde 4.4 düşerek kayıpları hızlandırdı. 

(23:30'da güncellendi)