Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Geçen hafta 3 seviyesinin üzerini test eden Dolar/TL Cuma günü kredi derecelendirme şirketi Moody's'in Türkiye'nin not değerlendirmesini pas geçmesiyle haftaya 3'ün altında başladı.

Kredi derecelendirme kurumu Moody’s değerlendirmesini pas geçti ve Türkiye’nin notunu Baa3 olarak korudu. Darbe girişiminin ardından Türkiye’nin kredi notunu ve not görünümünü “negatif” izlemeye alan Moody's, bu durumun Türkiye üzerindeki etkilerini izlemeye devam edeceğini belirtti.

Güne 2,9870 liradan başlayan dolar saat 10:30 itibariyle 2,9872, 3,3150 liradan haftaya başlayan Euro/TL ise %0.3 düşüşle 3,3126'dan işlem görüyor.

SANAYİ ÜRETİMİ HAZİRAN'DA GERİLEDİ

TÜİK, haziran ayına ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı. Veriler, beklentilerin altında gerçekleşti.

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi, haziranda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,1 artarken, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise haziranda mayısa göre yüzde 1,4 azaldı.



ERDOĞAN - PUTİN GÖRÜŞMESİ İZLENECEK

Uzmanlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarınki Rusya’ya ziyaretinin iki ülkenin ilişkilerinin yanı sıra piyasalar için de önem teşkil ettiğini belirtiyor.

Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin arasında yapılacak görüşmenin TL varlıklar açısından önemli olacağına dikkat çekiliyor.