Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

 

23:35'te güncellendi

Bugün iki ayda altında haftalık kazancını genişleten ABD hisse senedi piyasası yavaş ancak emin adımlarla yatırımcıyı kendine çekiyor.

Düşük volatiliteyle birlikte ABD hisse senetleri, teknoloji, bankalar ve emtia şirketlerinin S&P 500 Endeksi'ni tüm zamanların zirvesine çıkartmada öncülük etmesiyle popülerliğini artırıyor. Varlık yöneticileri hazine tahvilleri yerine hisse senetlerini tercih ediyor.

Bu da yılın başındaki kargaşadan oldukça farklı bir ton ortaya koyuyor. S&P 500, Dow Jones Sanayi ve Nasdaq Bileşik Endeksi'yle birlikte, yükselerek bir ayı biraz aşkın sürede onuncu defa rekor seviyesine geldi. S&P, New York'ta yüzde 0.3 yükselerek 2,190.15 olurken, Dow Jones 59.58 puan yükselerek 18,636.05 oldu ve Nasdaq yüzde 0.6 yükseldi.

Londra'da, CMC Markets piyasa analisti Michael Hewson, "ABD piyasaları yukarı yöndeki hareketine devam edecektir." dedi ve "Büyük ihtimalle hiçbir merkez bankasının parasal sıkılaştırmaya gideceğini göremeyeceğiz ve Fed için, hayal kırıklığı yaratan Temmuz ayı perakende satış rakamları bu beklentiyi destekledi. Faiz oranları düşük ya da negatifken hisse senetleri rakipsiz durumda." diye konuştu.

23:35'te güncellendi