Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan detaylar şöyle:

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin başarılarla dolu olmasını temenni ediyorum. Sivil toplum kuruluşlarımız, bayrak yarışı usulüyle hizmet veren yerlerdir. MÜSİAD Başkanı Nail Olpak kardeşimiz bugün bayrağı devrediyor. Kendisine teşekkür ediyorum. Hep aktif faaliyet içinde olan Nail Olpak kardeşimizin ülkemize milletimize hizmet etmeye devam edeceğine inanıyor, yeni aday Abdurrahman Kaan kardeşimi de şimdiden tebrik ediyorum.

MÜSİAD'dan önümüzdeki dönemde çok büyük hizmetler bekliyoruz. İş dünyası yanında toplumun tamamına yönelik eğitim ve rehberlik çalışmalarını ihmal etmemesidir. 

7 Haziran 2015'de yapılan milletvekili seçimlerinin sonuçları, AK Parti döneminde bin bir zahmetle ve fedakarlıkla tesis ettiğimiz istikrar ve güven ortamını tehlikeye düşürdü. Türkiye, koalisyon dönemlerinin sancılarını, krizlerini, kavgalarını tüm dehşetiyle yeniden kapısında buldu. 'Koalisyon da olur' diyenlere aslında o dönem bir cevaptı. Demek ki olmuyormuş. Hiçbir partinin tek başına hükümet kuracak çoğunluğu elde edememesi, koalisyon için gereken uzlaşmanın da sağlanamaması üzerine cumhurbaşkanı olarak yetkimizi kullandık ve seçimleri malum tekrarladık.

"AÇTIĞI ÇUKURLARA GÖMDÜK"

Bunu fırsat bilen bölücü terör örgütüne tabii ki aman vermedik. Güvenlik güçlerimizin kahramanca mücadelesiyle bu eylemler amacına ulaşamadı. Teröristleri açtıkları çukurlara gömerek ülkemizin büyük bir tehditten kurtulmasını sağladık. Aynı anda DEAŞ'ta sınırlarımız içinde yoğun saldırılar başlattı. FETÖ ise zaten ihanetlerine hiç ara vermiyordu. 1 Kasım'da ülkemizin güçlü bir hükümete sahip olmasıyla teröre karşı mücadelemiz çok daha etkin bir hale geldi. Bu saldırının ekonomik ayağı ihmal edilmedi. Hem terör örgütüyle mücadele ettik hem ekonomiyi toparlayarak yeni bir atılıma girdik.

"TEMİZLİK HAREKATI YAPIYORUZ"

"15 Temmuz darbe girişimi işte bu esnada gerçekleşti. Milletimizle birlikte darbecilerin üzerine gittik. Verdiğimiz şehitler ve gaziler hepimizi can evinden yaraladı. Özgürlüğümüze, geleceğimize, namusumuza el uzatan hainlere ülkeyi bırakmadık. Dünyada eşi benzeri olmayan bu kahramanlığı gösteren milletimle gurur duyuyorum. Kamu kuruluşları, iş dünyası, sivil toplum örgütleri, siyasette tespit edilen ne kadar FETÖ üyesi varsa hepsinden hesap sormaya başladık. Şu anda temizlik harekatı yapıyoruz.

"EĞER SURİYE'NİN KUZEYİNDEN HERHANGİ BİR TACİZ GELİRSE..."

Hemen ardından Suriye'de ülkemize yönelik tehditleri bertaraf etmek amacıyla Fırat Kalkanı Harekatı başlattık. Cerablus, Er Rai, Dabık'ı DEAŞ'tan temizledik. Amerika ve Rusya'yla yaptığımız görüşmeler neticesinde bir yere geldik. Rakka'da şu anda ABD iki terör örgütüyle biri siyasi biri eylem ayağı yani YPG ve PYD ile operasyon yapmak istiyor. Eğer Suriye'nin kuzeyinden ülkemize herhangi bir taciz gelecek olursa biz bu konuyu kimseyle görüşmeyiz, kararımızı kendimiz veririz. 

Asıl olarak DEAŞ'a karşı başlattığımız operasyonda, El-Bab'ı teröristlerden başarıyla temizledik. DEAŞ, PYG, YPG'den temizlediğimiz yerlere 100 binin üzerinde Suriyeli yeniden gelerek yerleşmiştir. 

Bu yaz aylarında çok büyük eylemlere hazırlanan terör örgütünün inlerine girdik. Ne kadar terör örgütü varsa hepsinin inlerine girdik, giriyoruz.

"SADECE BURALAR DEĞİL, İSTANBUL'DA, ANKARA'DA..."

Bu operasyonları yürüten kardeşlerimizden bir tanesi Aydoğan Aydın paşamızdı. Gerçekten attığı adımlarla, kararlılığıyla Aydoğan Aydın Paşa buralara son tümgeneralliğinde hazırlanmış değil. Buralara ta üsteğmenliğinden itibaren hazırlanmış. Elime bir şiiri geçti. Bir hafta önce kendisiyle Kato dağlarının tepesinde Süleyman Soylu Bey'le çıkmışlardı. Oradan Süleyman Bey beni aradı ve orada Aydoğan Paşa'ya telefonu verdi. Bana dedi ki; "Sadece burada değil tüm Türkiye bu teröristlerden temizlenecek."

"SİZE NE YAPILDI DA HAK MÜCADELESİ VERİYORSUNUZ"

Gezi olaylarının 4. yıldönümü, ana muhalefetin başındaki zat tweet atıyor, "4. yıldönümünü kutladığımız Gezi olaylarında hak ve özgürlük mücadelesi verenleri anıyorum" diyor. Size ne yapıldı ki hak ve özgürlük mücadelesi veriyorsunuz? Size ne yapıldı da hak mücadelesi veriyorsunuz? Mücadele etmek, Yeşilköy Havalimanı'ndan kaçarak Belediye Başkanı'nın evine mi sığınmaktır?

Zaten 15 Temmuz'daki kaçaklardansın. Daha sonra kendisine çok baskılar yapıldı. Bunun neticesinde son anda geleceğini bildirdi. Yenikapı buluşmasında bizi o zorladı demeye başladı. Bakın neyin çalışmasını yapıyorlar. Bölücü terör örgütünün arkasında duran örgütlerle iş yapma içindeler. İşte daha dün Taksim'de yürüyüş yapıyorlar, CHP'li milletvekilleri de onlarla beraber. Gezide ne oldu? Terörle mücadele verdiğimiz şehitlerimiz nedeniyle tabikide üzüntümüz büyük. Ülkemizi bu çapulculara bırakmamak için bedeli ne olursa olsun savunmaya varız. 

"2017 EKONOMİDE TARİHİ BİR SIÇRAMA YILI OLACAK"

2014 yılında yüzde 5.2'lik bir büyümeyle başarılı bir netice elde ettik. 2015'te yüzde 6.1'lik bir büyümeyle adeta bu tezgahı kuranlara meydan okuduk. 15 Temmuz'da tarihin en ağır travmasını yaşamamıza rağmen yüzde 2.9'luk bir büyüme sağladık. Türkiye'nin ekonomik olarak yanmasını, yıkılmasını yerle bir olmasını isteyenleri hayal kırıklığına uğrattık. 2017 ekonomide tarihi bir sıçrama yılı olacak.

180 günlük kısa vadeli bir eylem programı istedim. Hazırlıklar tamamlandığında ayrıntıları belirteceğim. Bir sonraki aşama olan 2023 hedeflerimizi de belirteceğim. 2035 için de çalışmaları başlatıyoruz.

İhracatta 142.5 milyon dolara kadar düşen ihracatımızın, mayıs sonunda 147 milyar doları buldu. 157.6 milyar dolarlık rekoru en geç inşallah önümüzdeki yıl sonu itibarıyla geçeceğimize inanıyorum.

İstihdamda 1.2 milyonluk bir artış yaşandı. İş dünyasının verdiği sözleri tek tek kaydettik, kaydediyoruz. Beyaz eşya satışlarındaki yükseliş gibi pek çok şey ekonominin iyiye gittiğini gözler önüne seriyor.

İŞADAMLARINA ÇAĞRI

Ülkemizi seviyorsak, daha çok çalışacağız. Tüm işadamlarına sesleniyorum. Artık harekete geçme zamanı, gün harekete geçme zamanıdır. Böyle bir zamanda yatırım şansını değerlendirirsen daha çok kazanırsın. 

Buradan bakarak, endişe beyan edenler orada da bir sıkıntı olmadıklarını gördüler. Tüm işadamlarımıza diyoruz ki üretin yatırım yapın, istihdamı artırın. Buna karşı birileri hala OHAL var diye sızlanıyor. OHAL girişimcilerimizin yatırımcılarımızın önünü mü kesiyor, önünü mü açıyor? Eski OHAL'leri bir hatırlayın, patronlar içeri giremezdi. Biz geldik kapınızı açtık.

"TERÖRİST OLMAYAN İÇİN OHAL YOK HÜKMÜNDEDİR"

Herkes görüyor ve biliyor ki OHAL sadece terörle mücadele için vardır. Bugüne kadar hangi işadamımızın işi hakkı hukuku OHAL'den dolayı zarar görmüştür? İnsanların günlük hayatlarını rahatsız eden bir şey var mıdır, terörist olmayan için OHAL yok hükmündedir. Fransa, buyrun ikidebir uzatıyor en son 1.5 yıl daha uzattı. 10-15 kişi öldü diye OHAL ilan edildi. Bizim o kadar şehidimiz var OHAL ilan ediyoruz. Kusura bakma Batı, önce biz samimiyet isteriz. 

İşadamlarımızın süratla harekete geçmelerini istiyoruz. MÜSİAD'a güveniyorum. Yeni Türkiye'nin inşaalarını sizlerle gerçekleştireceğiz. 2002 yılından beri 183 milyar dolar uluslararası yatırım çektik, istihdam sayımızı 27 milyon dolara çıkardık. Girişimcilerin yurtdışı yatırımları 37 milyon doları geçti. 

Ülkemizin sadece 2016 yılında yapmış olduğu insani yatırımların tutarı 6.5 milyar dolar. Geçtiğimiz yıl yurtdışından 360 bin kişi ülkemize tedavi için geldi. Son Hindistan ziyaretinde kendileriyle anlaşmaya vardık onlarla diziler yapma kararı olduk. Hollywood var eyvallah Hindistan'ın da kendine göre bir Hollywood'u var. Kültür ve Turizm Bakanlığımız çalışmalara başladı.

HT