Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

JPMorgan stratejistleri Alex Roever ve Kimberly Harano'nun 14 Temmuz tarihli bir notunda Fed'in bilançonun küçültülmesine ilişkin planını Temmuz toplantısında açıklayabileceği belirtildi.

“Bilanço normalleştirmesinin büyük bir ihtimalle Eylül ayında açıklanacak olmasıyla birlikte 25 – 26 Temmuz FOMC toplantısında da açıklayabileceğine yönelik bazı geçerli argümanlar bulunuyor” ifadesi yer aldı.

İlk olarak ekonomik şartların bilançonun küçültülmesini halihazırda desteklediği belirtilen notta, ikinci olarak ise Fed'in zaten mevcut durumda planlı yaklaşımına dair çok fazla bilgi sağlamış olduğunun altı çizildi. Eylül ayında bilanço ile ilgili daha net bir açıklama gelmesi ihtimalinin şimdiye göre daha düşük olduğu söylendi.

Üçüncü olarak “Eylül'den önce normalleştirmeye başlanmasının olası bir Aralık faiz artırımı öncesinde etkilerini değerlendirmek için birkaç ay kazandırır” denilen notta, som olarak Eylül ayının, Ekim'de fonlama sona ermeden borç limite değinildiği belirsiz görünümden dolayı “tuhaf bir zaman” olduğu belirtildi.