Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, faiz artış patikasının önceye göre daha yatay olması gerektiğini söyledi.

Kaplan, Amelia Island, Florida'da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, faiz artırım patikasının tarihsel olarak gördüklerinden daha yatay olması gerektiğini söyledi.

Kaplan, "Genişlemeyi kaldırmalıyız. Bunu yapmalıyız, ancak kademeli bir şekilde" dedi.

Dallas Fed Başkanı, 2018 için baz senaryosunun halen üç faiz artırımı olduğunu ve nötr duruma doğru hareket edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Enflasyon hakkında da değerlendirmelerde bulunan kaplan, "Sürekli yüzde 2'nin üzerinde kalmak istemiyoruz ve sürekli yüzde 2'nin de altında kalmak istemiyoruz" dedi.

Kaplan, son istihdam verileri hakkında ise, "İstihdam verilerinde gördüğüm her şey bana atıl kapasitenin işgücünden çıktığını söylüyor" şeklinde konuştu.

Kaplan, ücret baskılarının arttığını ve önümüzdeki aylarda daha fazla ücret baskısı görmenin kendisini şaşırtmayacağını belirtti.

Enerji hakkında da konuşan Kaplan, enerjide arz-talepte kırılgan bir dengede olduklarını, zira kaya petrolü üretiminin muhtemelen küresel talep ile aynı hızda artmayacağını belirtti.

Büyük petrol şirketlerin uzun ömürlü projelere yatırım yapmadığını ve talep büyümesini karşılamak için büyük ölçüde kaya petrolü üretimine bağımlı olunduğunu söyleyen kaplan, "Fiyat volatilitesi göreceksizniz" dedi.