Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

ABD Hazine tahvilleri, İngiltere'nin "sert Brexit" olarak adlandırılan duruma doğru hareket ettiğine ilişkin endişelerle birlikte, yatırımcıların güvenli liman niteliğindeki varlıklara yönelmesinin etkisi ile, ABD'de tatil dolayısıyla uzayan haftasonunun ardından yeniden başlayan işlemlerde değer kazandı.

Dolar yen karşısında, düşüşünü yedinci güne taşıyarak Haziran'dan bu yana en uzun düşüş serisini gerçekleştirdikten sonra, erken saatlerdeki kayıplarını geri aldı. İngiltere Başbakanı Theresa may, konu hakkında bilgiye sahip bir kaynağa göre, bugün yapacağı konuşmada, ülkesinin Avrupa Birliği'nin mal ve hizmetler için ortak pazarından çıkacağını ve blokla yeni bir ticaret ilişkisi kuracağını açıklayacak.

Tokyo'da Australia & New Zealand Bank Group Ltd. Japonya Döviz ve emtia satışları müdürü Shigeki Yoshitoshi, "Tokyo seansı boyunca, piyasa May'in konuşmasını bekleyecek, bu yüzden, bu konuşmaya ilişkin endişeler muhtemelen riskten kaçınma moduna yol açacak," dedi ve "Dolar-yen'de muhtemelen sert satışlar gelmeyecek, ancak ağır ton devam edecek gibi görünüyor" şeklinde görüş bildirdi.

*ABD'nin gösterge 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi geçen hafta 2 baz puan düştükten sonra 3 baz puan gerileyerek yüzde 2.373e indi. ABD'de tahvil piyasası Martin Luther King Günü tatili dolayısıyla kapalıydı.

*Dolar/yen paritesi yüzde 0.3 düşerek 113.83'e gerilemesi ve Pazartesi günü 113.63 ile gördüğü bir ayın en düşük seviyesine yaklaşmasının ardından 114.22 seviyesine geldi.

*Euro/Dolar paritesi değişmeyerek 1.0604'te kaldı ve 50 günlük hareketli ortalama seviyesiüzerinde destek buldu.

*Sterlin/dolar paritesi Pazartesi günü 1.1986 seviyesine düştükten ve 7 Ekim'de algoritma satışından kaynaklandığı düşünülen sert ve ani çöküşün ardından en düşük seviyesini gördükten sonra 1.2049 seviyesine geldi.