Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, Philadelphia Fed Başkanı Harker'ın ABD'de Mart ayı kadar yakın bir zamanda faiz artırımına gidilmesini desteklediği yönündeki açıklamaları ardından güç kazandı ve hazine tahvillerinin faizleri yükseldi.

ABD Doları, Harker'ın yorumları ardından gelişmiş piyasa paraları arasında en fazla Yeni Zelanda Doları ve yen karşısında yükseldi. Bu yıl Federal Açık Piyasa Komitesi'nde (FOMC) oy hakkı bulunan Harker, Market News International ile Cuma günü gerçekleştirilen bir mülakatta Mart'ta faiz artırımına gidilmesi ihtimalinin masadan kalkmadığını belirtmişti.

Vadeli kontratlara göre Fed'in Mart ayında faiz artırımına gitmesi ihtimali üçte birin üzerinde bulunurken, Mayıs ayında faiz artırımına gidilmesi ihtimali ise yüzde 56 seviyesinde.

Tokyo'da SBI'nın tahvil birimi yöneticisi Tsutomu Soma, Dolar/yen kalkışa hazırlanıyormuş gibi görünüyor. ABD'de ekonomik göstergeler iyi ve Fed faiz artırımına istekli” dedi.

Dolar, Japon Yeni karşısında TSİ 10:00'da yüzde 0.33 artıda 113.48 seviyesinden işlem gördü. ABD Doları'nın 10 önemli piyasa parası karşısındaki değerini takip eden Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yüzde 0.20 artarak 1,242.30 puana yükseldi.