Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, ABD hazine tahvili faizlerinin desteğiyle, üç günden bu yana ilk kez yükseldi. Yatırımcı dikkatleri, Salı günü başlayacak Fed'in Eylül ayı toplantısına yöneldi.

Londra'da ve Avrupa'da bulunan traderlara göre yılın başından bu yana aşağı yönlü trendini koruyan ve bu ay yüzde 0.8 ekside bulunan dolar göstergesi dikkate alındığında, yatırımcıların kısa pozisyonlarını azaltmaları için alan bulunabilir.

Piyasa, şu anda Fed'in yıl sonuna kadar faiz artırımına gitmesine yüzde 50'nin altında ihtimal veriyor. Traderlar, Fed Başkanı Janet Yellen'ın Aralık ayında gidilebilecek bir faiz artırımı seçeneğini de korumasını bekliyor. Yatırımcı dikkatleri, bilançonun azaltılmasının halihazırda fiyatlanmış olması nedeniyle politika yapıcıların 2018 faiz artırımı planlarına ilişkin görüşlerinde olacak.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, TSİ 14:52'de yüzde 0.13 artıda 1,143.77 puan oldu. Dolar, Pazartesi günkü işlemlerde yen karşısında yüzde 0.46 yükselerek 111.35 seviyesinden işlem gördü.