Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Ford, Avrupa'da üretime dayalı agresif büyüme stratejisi yürütecek. Şirket, yeni strateji kapsamında Avrupa fabrikalarında  3 yılda 20 yeni model üretimi planlıyor. Plan dahilinde İspanya’daki Valensiya ve Almanya’daki Saarluis fabrikalarında C segmenti araç üretimine ağırlık verecek.

Amerikan otomobil üreticisi Ford, "B" segmentindeki araçlarını da Almanya’daki Köln ve Romanya'daki Krayova fabrikalarında üretecek.      

Yeni plan kapsamında Ford, Türkiye'deki Kocaeli fabrikasında yıllık üretimi 400 bin adede çıkaracağını açıkladı.

Model bazında da Ford, yeni Transit Connect ve Kuga ile 2 litre Eco bost motorlu C Max modelini İspanya'da, yeni jenerasyon Focus modelini ise Almanya'daki Sarluis fabrikasında üretecek.

Ford yenilenecek olan Fiesta modelini de Almanya’da Köln'de üreteceğini açıklarken, Romanya'daki Krayova fabrikasına b modelinin üretimi için 675 milyon euroluk yatırım yapacak.

Ford'un Türkiye planları arasında ise Ford Otosan’ın yeni hafif ticari araç üretiminin merkezi olması bulunuyor. Ford Otosan ayrıca, İspanya'da üretilecek yeni jenerasyon Fort Transit ticari aracın mühendislik merkezi olacak.