Advertisement

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin su zengini bir ülke olmadığına dikkat çekerek, yarı kurak bir iklime sahip olan Türkiye'de susuzluğa karşı önlemler aldıklarını söyledi.

Milliyet'in haberine göre Eroğlu, "Son 44 yılın en kurak yılını yaşıyoruz ama içme suyu sıkıntısı yaşayan bir ilimiz yok. Biz tedbirimizi aldık. Birkaç ilimiz var onlara da önlem aldık. Kilis ve Gaziantep'in Suriyeli mülteciler nedeniyle yoğun nüfus artışına maruz kaldı. Oluşan problemlerin de yeni projelerle giderildi. Melen Barajı'nın yüzde 90'ı bitti. O da önümüzdeki yıl devreye giriyor" dedi.

Sadece Melen Barajı'nın İstanbul'un su ihtiyacını karşılayacak düzeyde olduğunu kaydeden Eroğlu, "Melen Barajı İstanbul'un sigortası gibi olacak. İzmir'de çok büyük su sıkıntısı vardı oraya da el attık. Şu anda İzmir'de de bir sıkıntı yok. Şu anda yeni barajlar yapıyoruz. Esasen şunu söyleyeyim 193 yerleşim yerinde su problemi vardı bunları kökünden çözdük hatta Kıbrıs'a da su götürdük" diye konuştu.

Kuraklığın da etkisiyle orman yangınları hakkında da bilgi paylaşan Eroğlu, "2017 yılı çok kuraktı. Bu yıl 2042 tane yangın çıktı" dedi.