Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

ANKARA (A.A) - 22.03.2011 - Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, 26 Martta yürürlüğe girmesi beklenen Hal Yasası'nın uygulamaya girişini yıl sonuna kadar ertelediklerini bildirdi.

Bakan Ergün, esnaf ve sanatkarların kredi kefalet kooperatiflerine olan borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin olarak düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Hal Yasası'nın 26 Martta yürürlüğe girmesi gerektiğini belirterek, bir erteleme olup olmadığını sorması üzerine Ergün, ''Evet, bunu Torba yasa içine koyduk. Yıl sonuna kadar bir erteleme söz konusu olacak'' dedi.

Ergün, ertelemenin gerekçesine ilişkin olarak da hal yönetimlerinden ve üretici kooperatiflerinden gelen talepleri gösterdi.

Ergün, şunları kaydetti:

''Hal Kayıt Sistemi ile alakalı bilgisayar programları ve yönetmelikler hazırlandı, ama hal yönetimlerinden, üretici kooperatiflerinden Hal Kayıt Sistemi ile ilgili bir takım eğitimlere ve bu sistemlerin hallerde kurulması için kısa bir zamana ihtiyaçları olduğu yönünde talepler geldi. Hal Kayıt Sistemi'nin bilgisayar programları altyapısı, yönetmelikleri yeni tamamlandığı için 26 Mart itibarıyla uygulanmasına hazır olmadıklarını bildirdikleri için hal yönetimlerine, üretici birliklerine bu zamanı tanımak açısından, eğitimlerin tamamlanması, yönetmeliklerin uygulama safhasında daha iyi anlaşılır hale gelmesi için yıl sonuna kadar bir geçiş süreci öngörüyoruz. Dolayısıyla kanun, 2011 yılı sonunda uygulamaya geçmiş olacak.''