Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bloomberg HT'deki 'Akıllı Para' programında Ekonomi Direktörü Prof. Dr. Kerem Alkin'in sorularını yanıtlayan İSO Başkanı Tanıl Küçük, ekonomide ısınma söz konusu olduğunu ve cari açık sorununun yalnızca para politikaları ile çözülemeyeceğini ifade etti.

Türkiye'nin çift haneli büyüme rakamının beklentileri doğrultusunda olduğunu belirten Küçük, bunun sevindirici olduğunu dile getirdi. Son krizden sonra Türkiye'de iç piyasa odaklı büyüme olduğunu belirten İSO Başkanı, bunun da ithalat ve dış ticaret açığını arttırdığını kaydetti. Küçük, "Bizim bir çekincemiz var, bunu yetkililere de ilettik ve bunun faturası üretime istihdama çıkmasın dedik. Onun için ısrarla diyorum ki birinci hedef yapısal değişim ve dönüşüm olmalıdır" şeklinde konuştu.

"CARİ AÇIK TÜRKİYE'NİN YAPISAL SORUNU"

Ekonomide ısınma söz konusu olduğunu belirten Küçük, bu anlamda merkez bankasının çabalarını olumlu karşıladıklarını dile getirdi. Cari açığın yalnız para politikasıyla çözülecek sorun olmadığını belirten Küçük, bunun Cumhuriyet'ten bu yana Türkiyenin yapısal sorunu olduğunu söyledi.

Küçük, "Önümüzdeki süreçte biz muhakkak sanayi ve ihracatta yapısal dönüşüm gerçekleştirerek bu cari açığa orta ve uzun vadeli olarak çözüm bulabilmemiz lazım. Sadece para politikasıyla bu işi çözümlemek mümkün değildir. Cari açıkla mücadelede temel olan geniş kapsamlı bir mücadeledir" diye konuştu.