Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Konuya yakın kaynaklara göre kripto para birimleri Borsası Coinbase Global Inc. geçen hafta halka açılmadan önceki son özel hisse satışında yaklaşık 90 milyar dolarda değerlemeye ulaştı. Kaynaklara göre Nasdaq Özel Pazar’da gerçekleştirilen açık
artırmada şirket hisseleri hisse başına 350 dolar değerlemeyle satıldı.

Kaynaklar geçen hafta perşembe günü gerçekleştirilen satışın son özel plasman olduğunu, mart sonunda halka arzın gerçekleşeceğini bildirdi. Kaynaklar açık artırmanın başlarında hisse başı 375 dolardan bazı hisselerin el değiştirdiğini dile getirdi.

Bu fiyata göre değerleme yapıldığında Coinbase’in değeri 100 milyar dolara yaklaşıyor. Özel hisse satışları, halka arzlara göre daha küçük boyutlarda ve kısıtlayıcı kurallar çerçevesinde yapılabiliyor.

Nasdaq’ın özel piyasa birimi genelde şirketlerin halka arzdan önceki hisse satışları için kullanılıyor. Halka arz için şirket hisselerine referans fiyatlamanın belirlenmesi gerekiyor. Özel hisse satışları ancak kısmi olarak bu refereans fiyatı etkileyebiliyor. Coinbase ve Nasdaq yetkilileri konuya ilişkin yorum yapmadı.