Advertisement
HABERLER ABONE OL

Yatırım Vizyonu’nun bu haftaki konuğu İyi Gelir Kurucu Ortağı Prof. Dr. Serra Eren Sarıoğlu oldu.

Sarıoğlu “Son dönemde farklı yatırım araçları ortaya çıkmaya başladı. Girişim sermayesi yatırım fonları ve gayrimenkul yatırım fonları Türkiye’de 10 senedir hayatımızda var” dedi.

Alternatif yatırım araçlarının 5-8 yıl arası uzun vadeli yatırım araçları olduğunu söyleyen Sarıoğlu “Geleneksel yatırım fonlarında, aylık, 6 aylık gibi çok daha kısa sürelerde yatırımlar yapabiliyorsunuz. Burada vade uzun ve risk yüksek; dolayısı ile potansiyel getiri de aslında yüksek. O nedenle de sabırlı olup doğru girişim sermayesi fonlarına, doğru gayrimenkul yatırım fonuna yatırım yaparsanız, uzun vadede birçok yatırım aracına göre daha yüksek getiriler elde ediyorsunuz. Bu fonlara yatırım yapabilmek için nitelikli yatırımcı olmak gerekiyor. Menkul kıymet büyüklüğü (hesaptaki parası, yatırım fonları, BES’teski fonları, altını, Dövizi) toplamda 1 milyon lira olması lazım” şeklinde konuştu.

Sarıoğlu “2023 senesinde Türkiye’de her iki yatırımdan birisinde girişim sermayesi fonu var. Ülke ekonomisine de çok büyük katkıları var. Ülkenin teknoloji düzeyini artırıyorlar. İstihdamımıza katkı sağlıyorlar. Öte yandan bunların çok büyük bir kısmı yurt dışına satış yapıyor” ifadelerini kullandı.