Advertisement
FİNANSAL TEKNOLOJİ ABONE OL

Almanya merkezli bilgi güvenliği şirketi KOBIL’in Kurucusu ve CEO’su İsmet Koyun, SuperApp (Süpeer Uygulama) konusundaki deneyim ve teknolojilerini 2023 yılında farklı ülkelerde de kullanıma sunacaklarını söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi için geliştirdikleri İstanbul Senin uygulamasıyla 2 milyon kişiye ulaştıklarını belirten Koyun, 2023 yılının ilk çeyreğinde Afrika, Avrupa ve Türkiye’de toplam 4 SuperApp projesini hayata geçireceklerini ifade etti. Koyun, şu bilgileri verdi: “Türkiye’de hayata geçirdiğimiz KOBIL Güvenli SuperApp uygulamasını Avrupa’da bir şehirle yapmak üzere çalışmalarımız sürüyor. Bunun yanı sıra yine 2023’ün ilk çeyreğinde Türkiye’de önemli bir banka ile KOBIL Güvenli SuperApp uygulamasını devreye alacağız. Afrika’da bir banka ile anlaşmalarımızı tamamladık, amacımız onu da 2023 yılı ikinci yarısında hayata geçirmek. Son olarak yine finans ve şehir ortak projesi bir süper uygulamayı da dünyada ilk olarak kullanıcılara sunmayı hedefliyoruz.”


‘5 binden fazla şirket ve 100 milyon kullanıcının güvenliği KOBIL’e emanet’

KOBIL’in, 2022 yıl sonu itibarıyla 5 binden fazla şirket ve 100 milyondan fazla kullanıcının güvenliğini sağlayan teknolojiler sunduğunu vurgulayan Koyun, 2022 yılında tüm dünyada giderek yaygınlaşan SuperApp’lere de yoğunlaştıklarını hatırlattı. Koyun, teknoloji ürünleri üzerinde araştırmalar yapan ve danışmanlık hizmeti veren bu alanda dünyanın önde gelen şirketlerinden Gartner’ın düzenli olarak yayınladığı “Hype Cycle” araştırmasında, KOBIL’in güvenli SuperApp platformuyla listeye girdiğini belirtti. Koyun, “Geleceğe yönelik umut vadeden teknolojilerin beş ana başlık çerçevesinde değerlendirildiği Gartner Hype Cycles'da KOBIL, ‘Örnek Teknoloji Sağlayıcı’ olarak tanımlandı. Hype Cycle’da KOBIL,ile birlikte Alipay, Grab, Ionic, LINE, Microsoft, PayPay, Paytm, Slack ve WeChat gibi dünya devi teknoloji şirketleri yer alıyor” dedi.


‘SuperApp’ler rekabette fark yaratıyor’

KOBIL’in SuperApp konusundaki farklılığının bu araştırmayla bir kez daha vurgulandığını belirten Koyun, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “SuperApp’ler kurumlara rekabetlerinde fark yaratan bir müşteri yolculuğu tasarlama imkânı sağlıyor. İşlevselliği ve deneyimi tek bir mobil uygulama içinde pek çok farkla sunabilmek müşteri memnuniyetinin yanında gerçek anlamda bir dijital dönüşüm başarısını beraberinde getiriyor. Günümüzde, en hassas konu kişisel verilerin korunması. Dolayısıyla süper uygulamalarda güvenlik unsuru son derece önemli. İşte bu noktada bizim farkımız ortaya çıkıyor. Çünkü birden fazla uygulamayı güvenli ve sorunsuz bir şekilde birleştiren KOBIL’in Güvenli SuperApp’i, uygulamayı kullanan pek çok şirket ve kamu kurumuna ekstra güvenlik sunarken gelir akışı yaratıyor ve dijital iş süreçlerini hızlandırıyor. Şirketlerin artık ısmarlama bir SuperApp geliştirmek için zaman veya çaba harcamasına gerek yok. Gerçekleştireceğimiz iş birlikleri çerçevesinde şirketler, amaca yönelik SuperApp'lerini birkaç gün içinde başlatabiliyor ve müşterilerinin iş süreçlerini etkilemeden tek bir düğmeye basarak güncellemeler yapabiliyor.”