Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak,Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile 81 ilin 365 oda, borsa başkanı ve 61 sektör meclis başkanıyla ile 20 Mayıs Çarşamba günü Telekonferans ortamında buluşacak.

Bakan Berat Albayrak reel sektör temsilcilerinin sorunlarını dinleyecek, hükümetin reel sektörü rahatlamak adına attığı ve atacağı adımları anlatacak.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu son 10 gündür bölge bölge Türkiye’nin sanayi, ticaret odaları ve borsaları ile telekonferans ya da "Zoom" üzerinden canlı olarak görüşüyor, pandemi sürecinde tüm odaların sorunlarını yakından takip ediyor.

Sorunlar ilgili bakanlıklara iletiliyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid -19 sürecinde ekonominin en az hasarla yeni normale dönmesi için Hisarcıklıoğu, Yaklaşık 10 gündür sektörlerin öncelikli sorunlarına çözümler bulmak için odalardan gelen taleplere çözüm önerileri sunuyor, hem ilgili bakanlıklara iletiyor hem de Twitter hesabından paylaşarak gündeme getiriyor.

Bakan Albayrak ile Büyük Buluşma

Pandemi sürecinde yaşanan tüm bu gündem maddelerini birinci ağızdan dinlemek üzere ise Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 20 Mayıs Çarşamba günü saat 14.30’da 81 ilin oda başkanları ve 61 sektör meclis başkanı olmak üzere yaklaşık 500 kişinin katılımı ile büyük buluşmayı gerçekleştirecek.

Toplantıda Türkiye de salgın sonrası reel sektörün yara almadan sürece hızlıca adapte olabilmesi için şu ana kadar yapılanlar ve yapılacaklar gündeme gelecek,sorunlar dinlenecek, yapılması gerekenler masaya yatırılacak

Burak Karagöz / Bloomberg HT