Advertisement
HABERLER ABONE OL

1. ABD'de ÜFE de beklentiyi aştı

ABD'de tüketici fiyatlarının ardından üretici fiyatlarında da Şubat'ta piyasa beklentilerinin üzerinde artış görüldü. ABD'de ÜFE, Şubat'ta aylık bazda yüzde 0,6 ve yıllık bazda yüzde 1,6 arttı.

2. Fitch, Türkiye ve küresel büyüme tahminini revize etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ekonomiye ilişkin büyüme beklentisini bu yıl için 0,3 puan artırarak yüzde 2,4'e yükseltti. Türkiye'nin bu yıla ilişkin büyüme beklentisi de yüzde 2,8'e çıkarıldı.

3. Bitcoin ve altında yükseliş

Bitcoin 73 bin 664 dolara yükselerek rekor tazeledi. Böylece bitcoin 6 günde 4. kez rekor kırdı. Spot bitcoin ETF’lerine girişler, bitcoin’de yükselişi tetikledi. Altın, enflasyonun soğuması nedeniyle ABD Merkez Bankası'nın bu yıl faiz oranlarını düşürme yönünde harekete geçeceği beklentileri üzerine rekor seviyeye doğru yükseldi.

4. TCMB'den likidite sıkılaştırma adımları

Reuters'ın haberine göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası TL likiditeyi sıkılaştıracak, mevduat faizlerinde yukarı etki yaratacak yeni zorunlu karşılık adımları attı.

5. Fitch Türkiye Analisti Morales’ten not açıklaması

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Kıdemli Direktörü ve Türkiye Analisti Erich Arispe Morales, Türkiye'nin mevcut ekonomi politika ekseninin daha dayanıklı olduğuna ve politikaların sürdürüleceğine güvenlerinin arttığını söyledi.

6. Toyota işçilerine 25 yılın en büyük ücret zammı

Toyota işçi sendikasının ücret artışı talebini kabul etti. Şirket aylık ücretlere 28 bin 440 yen (193 dolar) artış yapacak. Ayrıca işçilere daha önce görülmemiş seviyede ikramiye ödemesi yapılacak.

7. Cumhuriyetçilerin adayı Trump

ABD'de devam eden ön seçim sürecinde Demokrat Partide Joe Biden, Cumhuriyetçi Partide ise Donald Trump, partilerinin başkan adayı olabilmek için gerekli delege sayısına ulaştı ve 2020 seçimlerinin "rövanşı" için ringe çıkmaya bir adım daha yaklaştı.