Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD ve Çin’in üst düzey temsilcileri, iki tarafın da bazı çok önemli konulara dair imtiyaz sinyallerinin ardından bu hafta sonu görüşmelerini sürdürdü.

Çin Ticaret Bakanlığı tarafından yapılana açıklamaya göre, ülkenin ABD ile ticaret görüşmelerini sürdüren kilit figürü Çin Başbakan Yardımcısı Liu He, ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer ve ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ile Pekin saatiyle Cumartesi sabahı bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.  Açıklamada, tarafların birbirlerinin temel mevzularına dair görüşmeler gerçekleştirdikleri ve yakın iletişim halinde görüşmelere devam etmek konusunda mutabık oldukları belirtildi. ABD Ticaret Temsilciliği tarafından görüşmenin gerçekleştiği teyit edildi.

Times’da yer alan habere göre, geçtiğimiz hafta, Trump yönetimi  Huawei Technologies Co. ile iş yapabilmelerine olanak sağlayan lisansın süresini uzatmaya hazırlanırken, Çin kümes hayvanları ithalatına yönelik ticaret engellerini kaldırmıştı.

Trump yönetimi, Çin ile birinci aşama ticaret anlaşmasında sona yaklaşıldığına yönelik sinyal verse de görüşmelerde bir aksilik çıkmayacağına dair garanti verilemiyor.

Beyaz Saray Ekonomi Danışmanı Larry Kudlow, geçtiğimiz Perşembe günü gazetecilere yaptığı açıklamada, Çin tarafı ile her gün görüşme halinde olduklarını, görüşmelerin henüz tamamlanmamış olsa da sona çok yaklaştığını belirtmişti.