Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD’de Temsilciler Meclisi Demokratları, 3,5 trilyon dolarlık ekonomi paketini finanse etmek için ABD Başkanı Joe Biden’ın istediğinden daha düşük bir kurumlar vergisi belirledi.

Paketi ABD’nin iki meclis kanadından da geçirmek için “gerçekçi” bir oran belirlemeye çalışan Demokratların planına göre en yüksek kurumlar vergisi yüzde 26,5’te belirlendi. Biden plan için yüzde 28 kurumlar vergisi istiyordu. Sermaye kazançlarına uygulanacak maksimum vergi ise Biden’ın yüzde 39,6’lık talebine karşılık yüzde 20’den yüzde 25’e çıkarılacak.

Buna karşın planda 3,5 trilyon dolarlık paketi finanse etmek için kripto para birimleri ve tütüne yeni vergiler getirilmesi düşünülüyor.

Pakete ilişkin tartışmalar sürüyor

ABD’de Joe Biden'ın 3,5 trilyon dolarlık harcama paketine ilişkin sert tartışmalar sürüyor.

Senatör Joe Manchin, altyapı harcamalarına ilişkin oylamanın Temsilciler Meclisi’nde Eylül sonunda yapılması hedefinin gerçekçi olmadığını söyleyerek, Başkan Joe Biden’ın ekonomi gündeminin Kongre’den geçirilmesine yönelik planına ilişkin kuşkularını dile getirdi.

Dağılımın neredeyse yarı yarıya olmasından dolayı her oyun önemli olduğu Senato’da Manchin, vergi artışları ve sosyal harcamaların artırılmasını içeren 3,5 trilyon dolarlık plana yönelik itirazlarını yineledi. Manchin, 3,5 trilyonluk bir büyüklüğü destekleyemeyeceğini, böyle bir paket için aciliyet olmadığını ve enflasyon ve yüksek kurumlar vergisinin rekabetçiliği olumsuz etkilemesinden endişe duyduğunu söyledi.