Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Haberler ABD'de durdurulan rüzgar enerjisi projelerine valilerden itiraz

ABD'de durdurulan rüzgar enerjisi projelerine valilerden itiraz

  • ABD'de dört demokrat vali Pazartesi günü doğu kıyısında beş açık deniz rüzgar enerjisi projesine getirilen durdurma kararının kaldırılmasını istedi.

Giriş: 25 Aralık 2025, Perşembe 01:05
Güncelleme: 25 Aralık 2025, Perşembe 01:07

ABD'de dört demokrat vali Çarşamba günü ABD İçişleri Bakanı Doug Burgum'a bir mektup yazarak Trump yönetiminden ABD'nin doğu kıyısındaki beş açık deniz rüzgar enerjisi projesine getirilen durdurma kararına itiraz ederek kaldırmasını talep etti.

İçişleri Bakanlığı, Pazartesi günü projelerin durdurulmasını ulusal güvenlik endişelerine bağlamıştı.

New York Valisi Kathy Hochul, Connecticut Valisi Ned Lamont, Massachusetts Valisi Maura Healey ve Rhode Island Valisi Dan McKee, projelerin ulusal güvenlik hususlarını ele alan bir değerlendirme de dahil olmak üzere kapsamlı bir federal incelemeye tabi tutulduğunu belirterek bu iddiaları reddetti.

Valiler, durdurma kararından önce ne İçişleri Bakanlığı'nın ne de Pentagon dahil herhangi bir kurum tarafından ulusal güvenlik riski konusunda bilgilendirilmediklerini ifade etti.

Valiler mektupta, "Yeni bir ulusal güvenlik tehdidinin aniden ortaya çıkması, meşru ve rasyonel bir tespit olmaktan çok, Başkan'ın açık deniz rüzgar enerjisine karşı sıkça söylediği kişisel muhalefetiyle uyumlu, önceden belirlenmiş bir sonucu haklı çıkarmak için uydurulmuş bir bahane gibi görünüyor" diye yazdı.