Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Kapanışta Dow Jones endeksi yüzde 0,68 artışla 28.066,47 puan, S&P 500 endeksi yüzde 0,75 kazançla 3.133,64 puan, Nasdaq endeksi yüzde 1,32 değer kazancıyla 8.632,49 puan seviyelerinde seyretti.

ABD’de özellikle teknoloji hisseleri Çin’in, ABD ile devam eden ticaret görüşmelerinin en temel konularından biri olan fikri ve sınai mülkiyet hakları ihlallerin yönelik cezaların artırılacağını açıklamasından destek buldu. Çin ise 2022 itibariyle sıkca rastlanan fikri mülkiyet ihlallerini düşürmeyi ve bu konuda mağdur olanların tazminat almalarını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Global Times’ın Çin hükümetine yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre ise, Çin ve ABD ticaret anlaşmasının ilk faız konusunda anlaşmaya "çok yakın". Global Times'ın tweet yoluyla verdiği haberde, Çin'in ABD ile anlaşmanın ikinci hatta üçüncü fazı için görüşmeleri sürdürme taahhüdünün devam ettiği belirtildi.

ABD’de şirket birleşme haberleri de endekslerin yükselişine destek oldu.

Paris merkezli lüks ürünler şirketi Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH), mücevher şirketi Tiffany & Co.’yu 16.3 milyar dolara satın alarak lüks sektöründeki en büyük anlaşmayı gerçekleştirdi. Louis Vuitton bugün konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada ABD'li mücevher şirketini hisse başına 135 dolara almak konusunda anlaştıklarını bildirdi.

Bununla birlikte, Charles Schwab, rakibi online komisyon sitesi TD Ameritrade'ı 26 milyar dolara satın almak için anlaşma imzaladı. Şirketler tarafından yapılan ortak açıklamada, TD Ameritrade, Charles Schwab’ın hisse başına yaklaşık 52,23 (veya hisse başına 1,0837 Schwab hissesi) teklifini kabul etti.

Satın almanın gerekli izinlerin alındıktan sonra 2020’nin ikinci yarısında tamamlanması bekleniyor. Schwab ve TD Ameritrade birleşmesi onaylanırsa, yeni şirketin toplam varlıkları 5 trilyon doların üzerinde olacak.