Advertisement
HABERLER ABONE OL

Kapanışta Dow Jones endeksi yüzde 0,13 artışla 27.110,80 puan, S&P 500 endeksi yüzde 0,26 kazançla  3.005,70 puan, Nasdaq endeksi yüzde 0,40 yükselişle  8.186,02 puan seviyelerinde seyretti.

Saudi Aramco’nun CEO’su ve Suudi Dışişleri Bakanı tarafından yapılan açıklamalarda üretiminin yüzde 50 kısılmasına neden olan saldırının ardından tam kapasite ile arza devam etmek için aylar gerektiğinin belirtilmesi petrole yönelik endişeleri artırdı.

İran ile Washington arasında varolan gerilimin Aramco saldırısı etrafında iyice yükselmesi ABD Başkanı Donald Trump Aramco saldırılarının arkasında İran olduğuna inanıyorum şeklinde açıklama yapmasıyla korku endeksinin yükseliş ivmesini destekliyor.

ABD Merkez Bankası (Fed) Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında yavaşlayan küresel büyüme sebebiyle faiz oranlarının düşürülmesi bekleniyor.

Makroveri ajandasında, Fed verilerine göre ABD'de sanayi üretimi Ağustos'ta % 0.6 artarak bir yılın en büyük artışını kaydetti, kapasite kullanımı da % 77.9 oldu. Bu, Mart'tan beri en yüksek seviye olarak kayda geçti.

 

 

 

.