Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri, pandemiden hızlı toparlanma olabileceğine ilişkin beklentileri ile küresel ralliyi devam ettirdi.

Gösterge Standard & Poor's 500 (S&p 500) Endeksi yükselişini dördüncü güne taşıdı ve Nasda 100 Endeksi tüm zamanların en yüksek seviyesinin sadece yüzde 1 uzağında.

Sparrow Growth Fund baş yatırım yetkilisi Gerald Sparrow, "Piyasa şimdilerde endişe duvarını tırmanıyor ve bu birçok yatırımcı için çok rahatsız bir durum" dedi.

Dow Jones endeksi, 260 puanın üzerinde yükseldi ve yüzde 1,05 artışla 25.742,65 puana çıktı.

S&P 500 endeksi yüzde 0,69 kazançla 3.101,99 puan ve Nasdaq endeksi yüzde 0,59 yükselişle 9.608,38 puan seviyelerine tırmandı.

ABD'nin Minneapolis kentinde siyahi George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından ülke genelindeki protestolar devam ederken, Amerikan Borsasında endeksler pozitif seyrini korudu.

Analistler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle zarar gören ekonominin normalleşmesine ilişkin gelişmelerin yatırımcıların odağında olduğunu belirtti.

Öte yandan, ABD'de bugün açıklanan verilere göre, ülkede özel sektör istihdamı, mayısta 2 milyon 760 bin azalarak beklenenden daha az düşüş gösterdi. Piyasa beklentisi, özel sektör istihdamının 9 milyon azalması yönündeydi.