Advertisement
HABERLER ABONE OL

Kapanışta Dow Jones endeksi yüzde 0,36 düşüşle 27.934,02 puan, S&P 500 endeksi yüzde 0,06 kayıpla 3.120,18 puan ve Nasdaq endeksi yüzde 0,24 artışla 8.570,66 puan seviyelerinde seyretti.

Makroveri ajandasında, Ekim ayı konut başlangıçları verisi takip edildi. 

ABD Ticaret Bakanlığı'nın verilerine göre konut başlangıçları Ekim'de % 3.8 artarak 1.314 milyon oldu.

Beklenti % 5.1 artıştı. inşaat izinleri de % 5 artışla 1.46 milyona yükseldi. Bu, Mayıs 2007'den beri en yüksek seviye olarak kayda geçti. 4 bölgeden 3'ünde konut başlangıçları arttı. Konut başlangıçları Ekim'de yıllık bazda ise % 8.5 yükseldi. 

ABD-Çin ticaret ilişkileri kapsamında ise, Çin hükümet kaynakları Pekin’in ticaret anlaşmasına yönelik algısının Başkan Trump’ın tarifeleri geri çekme konusundaki isteksizliği sebebiyle, kötümser olduğunu belirtti.

Kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre, Çin'in azil konuları ve başkanlık seçimi de dahil olmak üzere ABD’nin politik atmosferi ile de yakından ilgilendiği aktarılırken, yetkililerin Trump’ın duruşunun bir kaç gün için bile belirsiz olması nedeniyle bekleyip beklememenin daha akılcı olabileceğini değerlendirdiklerini belirtti.

Bunun üzerine Trump, Çin ile anlaşmanın gerçekleşmemesi halinde tarfielerin daha da yükseltileceğini belirtti. Başkan Trump Salı günkü toplantısında, “ Eğer Çin ile anlaşma yapmazsak, tarifeleri daha da yükselteceğim” dedi.