Advertisement
HABERLER ABONE OL

Kapanışta Dow Jones endeksi yüzde 0,11 yükselişle 28.036,22 puan, S&P 500 endeksi yüzde 0,05 kazançla 3.122,03 puan ve Nasdaq endeksi yüzde 0,11 artışla 8.549,94 puan seviyelerinde seyretti.

ABD’de hisse senetleri yeni haftaya rekor seviyelerle başladı. S&P 500 Dow Jones ve Nasdaq endeksleri gün boyunca dalgalanmasının ardından günü pozitif seyirle tamamladı.

ABD hisse senetleri aylardır süren ve yakından takip edilen görüşmelere karşı hassasiyet gösteriyor. Seanstaki seviyeler Beyaz Saray Ekonomi Danışmanı Larry Kudlow’un görüşmelerde sona yaklaşıldığını belirtmesiyle kazançlarını artırdı.

ABD-Çin ticaret ilişkileri cephesinde, ABD’nin Huawei’ye ekipman tedarikinde bulunan şirketlerin lisansını 2 hafta uzatabileceği yönündeki haberler ve Pekin’in yakın zamanda bir anlaşma gerçekleşeceğine dair iyimser bir tavra sahip olmadığı yönündeki haberler yer aldı.

Haftasonu ise Çin Ticaret Bakanlığı tarafından yapılana açıklamaya göre, ülkenin ABD ile ticaret görüşmelerini sürdüren kilit figürü Çin Başbakan Yardımcısı Liu He, ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer ve ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ile Pekin saatiyle Cumartesi sabahı bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti ve tarafların birbirlerinin temel mevzularına dair konularla alakalı yakın iletişim halinde oldukları belirtilmişti.