Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD’de Demokrat Senatör Joe Manchin, Kongre’nin Başkan Joe Biden’ın ekonomik gündemine ilişkin çalışmasını parti liderleri tarafından belirlenen son tarih olan bu ayın sonuna kadar tamamlama ihtimalinin çok düşük olduğunu söyledi.

İkiye bölünmüş Senato’da oyu oldukça önemli olan Manchin, Pazartesi günü Kongre binası Capitol’de basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Gidecek çok yol var, bunun nasıl olacağını bilmiyorum. Ortak noktada buluşulursa, ortaya bir sonuç çıkabilir” dedi.

Biden, zamanın daralması ile birlikte, partinin birbirine rakip iki kanadını bir araya getirmek için telefon görüşmeleri yapıyor ve toplantılar düzenliyor. ABD Başkanı, Pazartesi günü Oval Ofis’e giderken basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “şu anda” Manchin’i ikna etmeye çalıştığını söyledi.

Temsilciler Meclisi’nin Demokrat liderleri, Biden’ın ekonomik planının iki temel parçası olan altyapı yatırımları için 550 milyar dolarlık yeni bir fon ve birkaç trilyon dolar tutarında vergi ve harcama paketinin 31 Ekim’e kadar oylamaya sunulmasını amaçladıklarını söylemişti.