Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de tarım dışı istihdam Şubat'ta 17 ayın en düşük artışını kaydederek ekonominin yavaşladığı sinyalini verdi. Bugün açıklanan veriye göre tarım dışı istihdam Şubat ayında sadece 20 bin arttı, bu 2017 Eylül'den beri en düşük artış olarak kayda geçti. İşsizlik oranı %4'ten %3.8'e geriledi.

Beklenti istihdamda 180 bin artış olmasıydı. İşsizlik oranının % 3.9 olması bekleniyordu.

Ortalama saatlik kazançlar aylık %0.4 ile beklentinin üzerinde arttı. Beklenti %0.3'tü. Yıllık bazda ise %3.3 beklenirken %3.4 arttı.

İşgücüne katılım oranı bu dönemde beklentiye paralel olarak %63.2 oldu ve 5 yılın en yüksek seviyesine kaldı. İşe alımlarda Şubat ayındaki en büyük düşüş 31 binle inşaat sektöründe gerçekleşti. Ekonomistler küresel büyümedeki yavaşlama ve Başkan Trump'ın vergi indirimleri gibi teşviklerinin etkisinin azalmasıyla bu yıl büyümenin yavaşlayacağına dikkat çekiyor.

Ücret artışlarındaki toparlanmaya rağmen Fed yetkilileri bu sene enflasyonda yükseliş görmedikçe faizleri artırmayacağı sinyalini verdi. Başkan Jerome Powell Kongre'de geçen haftaki sunumunda istihdam piyasasının güçlü kaldığını belirtmişti. 

Bu arada Ocak ayı istihdam verisi ise 304 binden 311 bine revize edildi.