Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD’de iktidarın el değiştirmesi süreci yaşanırken koronavirüse karşı ekonomik toparlanmanın hızını artırabilecek mali teşvik paketinde görüşmeler durduruldu.

ABD’de teşvik umutlarının tükenmesi ile birlikte Borsalar yönünü aşağı çevirirken vadeliler ve Asya piyasaları bu trendi takip etti.

Konuya yakın kaynakların Bloomberg’e verdiği bilgiye göre Beyaz Saray görüşmelerden çekildi ve görüşmelerin yeniden başlaması inisiyatifini Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell’a bıraktı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın danışmanları Cumhuriyetçi senatör ve milletvekillerine teşvik görüşmeleri hakkında bilgi vermeyi sürdürecek olsa da Beyaz Saray’ın görüşmelerden çekilmesi ocak ayına kadar teşvik paketinin çıkması umutlarını söndürüyor.

ABD’nin seçilen yeni başkanı Joe Biden ise iki partinin destekleyeceği teşvik paketinin çıkması gerektiği görüşünü Demokrat liderler Nancy Pelosi ve Chuck Schumer ile paylaştı.

Trump yönetimi ile Demokratlar arasındaki teşvik görüşmeleri seçimden önce çıkmaza girmiş, piyasalar teşvik paketi için dikkatini seçim sonrasına çevirmişti. ABD'de 3 Kasım'da yapılan seçimlerden önce Trump yönetimi 1,9 trilyon dolarlık, Demokratlar ise 2,4 trilyon dolarlık bir paket çıkmasını istiyordu.