Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD’de Demokrat Senatör Joe Manchin, Demokratlar ile Cumhuriyetçilerden oluşan bir grup milletvekilinin hafta başında 908 milyar dolarlık bir koronavirüs teşvik paketini açıklayacaklarını ancak paketin Kongre’den geçmesinin “garanti olmadığını” söyledi.

Fox News Sunday’e konuşan Manchin, haftasonunda devam eden telekonferanslar neticesinde, paketi hafta başına kadar tamamlamış olmayı umduklarını belirtti.

Görüşmelere katılan Demokrat ve Cumhuriyetçi milletvekilleri daha önceki açıklamalarında, küçük şirketlere yönelik destekler, aşı dağıtımı fonlaması ve diğer kilit konularda ayrıntıları tamamladıklarını bildirmişlerdi. Görüşmeleri tıkayan konuların başında Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell’in talep ettiği, iş verenleri pandemi kaynaklı davalardan koruma meselesi geliyor.

Taslağın hazırlanmasına katkıda bulunan sekiz müzakereciden biri olan Manchin, Kongre’nin tatile girmeden önce bir teşvik paketini geçireceğine olan güvenini dile getirdi.

Manchin, “Plan canlı ve iyi. Halkımızın acil ihtiyaçlarını karşılamadan Washington’dan ayrılmamızın imkanı yok” dedi.

Bununla birlikte Manchin, “Oy vermesi gereken 535 kişi var. Hepsinin buna oy vereceğini ve geçeceğini garanti edemem” diye de ekledi.

Trump, teşvik paketi için bastırdığını söyledi

ABD Başkanı Donald Trump mevcut görüşmelere yakın ilgi göstermese de Fox News’de bir teşvik paketi için bastırdığını söyledi.

Cumartesi günü kaydedilen bir röportajda Trump, “Fox and Friends”e, “Şu anda konuştuğumuzdan daha yüksek meblağlı çeklerin halkımıza gittiğini görmek istiyorum” dedi. Manchin ise son yardım turunda ihtiyaç duyup duymadıklarına bakmaksızın Amerikalılara teşvik çekleri göndermenin “kötü bir fikir” olduğunu belirtti.

Manchin, bunun yerine, müzakerecilerin “daha makul, pratik ve çok ihtiyaç duyulduğu” üzere, haftada 300 dolarlık işsizlik yardımlarını 16 hafta uzatmayı değerlendirdiklerini bildirdi.