Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD Senatosu, Başkan Joe Biden’ın 1,9 trilyon dolarlık teşvik paketi yasasının yazımında rehber olacak bütçe düzenlemesini 51’e 50 oyla kabul etti. ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris düzenlemeler lehine oy kullanarak Senato’daki eşitliği bozdu.

Kabul edilen düzenleme Biden’ın teşvik paketi yasasının yazımında rehberlik edecek bütçe düzenlemelerini içeriyor. Temsilciler Meclisi bu düzenlemeleri kabul etmişti. Ancak 15 saati aşan bir oturumun ardından Senato’da kabul edilen düzenleme sonrası Senato’da yaşanan dil değişiklikleri yeni metne yansıtılacak ve cuma günü yeniden Temsilciler Meclisi’nde oylanacak.

Bu oylamanın ardından Demokratlar Cumhuriyetçilerin oylarına ihtiyaç olmayacak teşvik paketinin yazımı üzerinde çalışabilecek. Temsilciler Meclisi ve Senato komiteleri teşvik yasasının yazımı için 16 Şubat’a kadar çalışacak.

Oylama sonrası açıklama yapan Senato Bütçe Komitesi Başkanı Bernie Sanders “Kabul edilen düzenlemeler ekonomik çöküş yaşayan vatandaşlara yardımın yolda olduğu anlamına geliyor” diye konuştu.

Biden 1.400 dolarlık çekten geri adım atmayacağını belirtmişti

ABD Başkanlığına seçilen Joe Biden, geçen hafta, Kovid-19 salgını ve ekonomik krizle mücadele için 1,9 trilyon dolarlık destek paketi önerisi sunmuştu.

Söz konusu paket kapsamında, 400 milyar doların doğrudan salgınla mücadeleye ve aşı dağıtımına ayrılması, eyalet ve yerel yönetimlere de 350 milyar dolarlık kaynak aktarılması öngörülüyor.

Belirli bir gelir seviyesinin altındaki Amerikalılara 3. kez nakit para yardımı yapılması önerilen destek paketinde, daha önce 600 dolar nakit yardım gönderilen Amerikalılara 1.400 dolar verilmesi planlanıyor.

Pakette, haftalık işsizlik yardımının 400 dolara çıkarılması öngörülürken, federal asgari ücretin saatlik 15 dolara çıkarılması, küçük işletmelere de 440 milyar dolarlık kaynak aktarılması hedefleniyor.