Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

ABD Hazine tahvilleri ABD Senatosu'nun Hong Kong'daki protestocuları destekleyen yasa tasarısını kabul etmesinin ardından kazançlarını üçüncü güne taşıdı. Çin sert tepki vererek tasarının yasalaşması durumunda misilleme yapacağını bildirdi.

Dolar ve yen, Hong Kong konusunun iki ülke arasındaki olası bir ticaret anlaşmasını karmaşık bir hale getirmesi endişeleriyle önemli piyasa paraları karşısında değer kazandı. Tasarının yasalaşması durumunda Dışişleri Bakanlığı'nın özel ticaret imtiyazlarını doğrulamak için her yıl Hong Kong'un yeteri kadar özerk kaldığını tasdiklemesi gerekebilir.

Singapur'da DBS Bank Ltd. tahvil stratejisti Eugene Leow, “Bu ABD'nin Hong Kong ile ilgili yasa tasarısı karşısında olası bir Çin misillemesine yönelik, tüm varlık sınıflarında görülen bir riskten kaçış hareketi. Bu, Çin - ABD ticaret görüşmelerinin kritik olan son aşamasına girdiği döneme denk gelen diğer bir risk faktörü.” dedi.

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi önceki seansta yüzde 1.74 ile 4 Kasım'dan beri en düşük seviyesine gerilemesinin ardından 3 baz puan düşüşle yüzde 1.75'e geriledi. Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 yükseldi. Dolar/yen paritesi 108.51 seviyesinde fazla değişmedi.