Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri, yatırımcıların ABD'de koronavirüs salgınının etkilerini gidermek amacıyla hazırlanan daha önce görülmemiş büyüklükteki teşvik paketinin detaylarını beklemeleri ile birlikte, virüs salgının başlamasından bu yana ilk kez üst üste iki günlük yükselişini gerçekleştirmekte yöneldi, ancak bunu gerçekleştirmekte güçlük çekiyor.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi, Beyaz Saray ve Kongre'nin 2 trilyon dolar büyüklüğündeki teşvik paketi konusunda anlaşmaya varacağı beklentisi ile Salı günü yüzde 9.4 yükselmesinin ardından dalgalı seyretti. Gece boyu süren müzakerelerin ardından taraflar anlaşmaya vardı. Boeing Co. hisselerindeki ralli, bu şirketin fiyat ağırlığının yüksek olduğu Dow Jones Endeksi'ni yüzde 3.5 yukarı taşıdı, ancak endeks bu kazancının önemli kısmını geri verdi.

Bankrate kıdemli ekonomi analisti Mark Hamrick, "Yatırımcılar, hem para hem de maliye politikalarından gelen desteklerin virüs krizinden kaynaklanan kanamayı durdurmasını bekliyorlar," dedi ve "Fed ilk harekete geçen kurum oldu ve yatırımcıların kendisinden beklediğinin büyük kısmını gerçekleştirdi. Şİmdi mali otoriteler kendi bazuklarını kullanmaya başladı" şeklinde görüş bildirdi.

John Hancock Investment Management eş baş yatırım stratejisti Emily Roland ise, "Piyasalar şimdilerde pinpon oyunu gibi hareket ediyor," dedi ve "Açık bir şekilde, dün mali teşvik anlaşmasına ilişkin umutların artması ile yoğun bir yükseliş gördük ve anlaşmaya varılmasının getirdiği iyimserliğe rağmen halen bu sabah itibariyle detaylara ulaşmız değiliz" şeklinde görüş bildirdi.

S&P 500 Endeksi New York saati ile 10:03'te yüzde 0.9 aşağıda seyrediyordu.