Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri, koronavirüs vaka sayısındaki sert artışlardan dolayı ABD ekonomisinde yeniden açılma sürecinin durdurulmaya başlanması ile birlikte iki haftanın en düşük seviyesine indi. Facebook hisseleri, reklam konusunda meydana gelen sorundan dolayı Mart ayından bu yana en güçlü düşüşünü gerçekleştirdi ve piyasadaki düşüşe destek oldu.

Gösterge Standard & Poor's 500 (S&P 500 ) Endeksi, Teksas ve Florida eyaletlerinin barlarda içki içilmesini yasaklaması ve Arizona eyaletinin koronavirüs vaka sayısında hızlı artış olduğunu açıklaması ile yüzde 2.4 düştü. ABD'de açıklanan veriler, tüketici harcamalarının Mayıs ayında, gelirlerin azalmasına rağmen Amerikalıların yardım paralarını harcamaları sonucu rekor hızda arttığını gösterdi. Büyük bankaların hisseleri, Fed'in bu bankaların Eylül sonuna kadar temettülerini sınırlaması ve hisse geri alımlarını durdurmasının ardından değer kaybetti.

StoneX'in Küresel piyasa stratejisti Yousef Abbasi, "İnsanlar Güneş Kuşağı'nda (ABD'nin güneyi) ne olacağı ve vaka sayısında görülen dramatik artış konusunda endişe duymalı," dedi ve muhtemelen biraz kaygı olacağı değerlendirmesinde bulundu.

S&P 500 Endeksi 74.74 puan ya da yüzde 2.42 düşerek 3,009.02 puana inerken, Dow Jones Endeksi 730.12 puan ya da yüzde 2.84 düşerek 25,015.48 puana ve Nasdaq Endeksi 259.78 puan ya da yüzde 2.59 kayıpla 9,757.22 puana geriledi.