Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri, 1998'den bu yana en iyi çeyrek döneminin son gününde, beklenenden daha iyi çıkan Tüketici Güven Endeksi verisinin etkisi ile yükseldi.

Gösterge Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi, ilk çeyrekte tabanı görmesinin ardından, ralli Haziran ayının ikinci yarısına hızını kaybetmeden önce, yüzde 44 kadar yükseldi. Endeks Salı günü, ABD'de Conference Board'un açıkladığı güven endeksinin 2011'den bu yana en büyük aylık yükselişini göstermesinin ardından yukarı yönde hareket etti. Uber Technologies Inc., Postmates Inc.'yi satın alma görüşmelerine ilişkin haberlere bağlı olarak yükseldi. Dow Jones Endeksi, Boeing Co.'nun en büyük Avrupalı müşterisinin 10.6 milyar dolarlık siparişten vazgeçmesin etkisi ile diğerlerine göre daha düşük performans gösterdi.

Piyasadaki iyimserlik, koronavirüs vakalarındaki hızlanmanın kısıtlamaları tekrar getirebileceği ve bunun da ekonomik toparlanmayı sarsacağı endişeleri ile bozuldu. ABD'nin bulaşıcı hastalıklardan sorumlu en üst düzey yetkilisi Anthony Fauci, koronavirüs aşısının 2021'in başlarına kadar bulunacağı konusunda umutlu olduğunu söyledi.

Natixis Investment Managers küresel piyasa strateji müdürü Esty Dwek, "Kaç tane yatırımcının sıçramayı kaçırdığı, kaç tanesinin düşüş beklentisinde kaldığı ve ne kadar nakitin kenarda beklediği dikkate alındığında, düşüş hareketi daha da sınırlı olacak," dedi ve Bol miktarda teşvik tedbirleri ve likidite ile de birlikte, düzeltmelerde muhtemelen alımlar gelecek. Ancak temkinli kalmaya ve portföylere riskleri eklemek için çok erken olduğunu düşünmeye devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Nasdaq Bileşik Endeksi 2001'den beri en iyi çeyrek dönem performansına yönelirken, S&P 500 ve Dow Jones Endeksleri 1998'den bu yana en iyi performanslarını gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

S&P 500 Endeksi TSİ 18:40'ta 26.32 puan ya da yüzde 0.86 yükselişle 3,079.56 puana çıkarken, Dow Jones Endeksi 73.70 puan ya da yüzde 0.29 yükselerek 25,669.50 puana ve Nasdaq Endeksi 121.06 puan ya da yüzde 1.23 kazançla 9,995.22 puana ulaştı.