Advertisement
EMTİA - ENERJİ ABONE OL

ABD, Rusya’nın metal ve madencilik sektörüne karşı, Rusya’da eritilmiş veya dökülmüş alüminyum ithal etmenin maliyetini önemli ölçüde artıracağını söylediği önlemleri içeren yeni bir yaptırım paketi duyurdu.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin birinci yıl dönümü nedeniyle yeni bir dizi önlem duyurarak Rusya’nın 100’den fazla metal, mineral ve kimyasal ürünü üzerindeki gümrük vergilerini artıracağını bildirdi.

“Tedbirler, Rusya’da eritilen veya dökülen alüminyumun ABD pazarına grime maliyetlerini önemli ölçüde artıracak” denilen açıklamada daha fazla ayrıntıya yer verilmedi.

Bloomberg daha önce ABD’nin Rus alüminyumuna yüzde 200’lük bir ithalat tarifesi uygulamaya hazırlandığı bildirmişti.

ABD ve Avrupa, Ukrayna’nın işgaline yanıt olarak Rusya’ya kapsamlı yaptırımların uygularken, alüminyum gibi endüstriyel metaller genel kısıtlamalardan büyük ölçüde kaçındı.

ABD ve Avrupa tarafından Rusya’nın Ukrayna işgaline yanıt olarak Rusya’ya kapsamlı yaptırımlar uygulanırken alüminyum gibi endüstriyel metaller genel yaptırımlardan büyük ölçüde muaf tutulmuştu.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada yaptırım yetkilerinin metal ve madencilik sektörünü kapsayacak şekilde genişletileceği ancak hareketin piyasadaki aksamaları en aza indirecek şekilde düzenleneceği bildirildi