Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD’de koronavirüs pandemisinin ekonomik etkilerini hafifletmesi hedeflenen yeni teşvik paketinde yeni bir çıkmaza girildi. Görevini 20 Ocak’ta Joe Biden’a devretmeye hazırlanan ABD Başkanı Donald Trump’ın teşvik tasarısında vatandaşlara yapılması öngörülen 600 dolarlık ödemeyi düşük bularak bu rakamın 2 bin dolara çıkarılmasını talep etmesinin ardından, Temsilciler Meclisi Çoğunluk Lideri Steny Hoyer söz konusu güncellemenin yapılmasını teklif etti.

Demokratlardan destek gören teklif Cumhuriyetçiler tarafından reddedildi. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi “Bugün Noel arifesi sabahında, Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçileri, Amerikan halkını başkanın desteklemeyi kabul ettiği 2 bin dolardan acımasızca mahrum etti” açıklamasını yaptı.

Trump’ın Cumhuriyetçilere çağrıda bulunması gerektiğini belirten Pelosi, teklifin 28 Aralık’ta yeniden Temsilciler Meclisi’nin oyuna sunulacağını bildirdi.

Pelosi, “Umarım o zamana kadar başkan, hükümeti açık tutmak ve Kovid-19 salgınına yönelik desteği sağlamak için yasayı imzalamış olur” değerlendirmesinde bulundu.

ABD Senatosu, yaklaşık 900 milyar dolarlık destek paketi ile 1,4 trilyon dolarlık bütçe tasarısını 21 Aralık’ta onaylamıştı. Trump ise Kongre’de kabul edilerek kendisinin onayına sunulan Kovid-19 salgınına yönelik pakette, 600 dolarlık nakit yardımının 2 bin dolara çıkarılması da dahil bazı değişiklikler yapılması için çağrıda bulunmuştu.