Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

S&P 500 bilgi teknolojileri sektörü öncülüğünde son iki ayın en iyi performansını gösterdi. Endeks içindeki dokuz sektörün tamamı yükseliş gösterdi. Dow jones Endeksi’de seans içinde 350 puandan daha fazla yukarı çıkarak S&P 500 endeksine katıldı ve 4 Haziran'daki yüzde 2.06'lık yükselişinden bu yana en güçlü gününü geçirdi. Endeks içindeki 30 hissenin tamamı yükseldi. 

Nasdaq Teknıoloji Endeksi içindeki 8 sektörün tamamı yükselirken, endeks 4 Haziran'dan beri en sert yükselişini gerçekleştirdi.

Kapanışta Dow Jones endeksi yüzde 1,43 artışla 26.378,19 puan, S&P 500 endeksi yüzde 1,88 yükselişle 2.938,09 puan, Nasdaq endeksi yüzde 2,24 artışla 8.039,16 puan seviyelerinde seyretti.

Yuan, Çin Merkez Bankası'nın (PBOC) günlük referans kuru beklenenden güçlü bir seviyede belirlemesinin ardından yükseldi.

PBOC dolar karşısında günlük referans yuan kurunu Perşembe günü 7.0039 seviyesinde belirledi. Banka, yuan fiksingini 2008 yılından beri ilk kez 7 seviyesinin üzerinde belirlemiş oldu.

PBOC bu hafta başında günlük fiksingi zayıf belirleyerek yuanda sert kayıpları tetiklemiş, aynı zamanda küresel bir kur savaşı endişelerini de artırmıştı. Piyasa, bankanın ilan ettiği referans kuru bu hafta yakından takip ediyor.

Ticaret savaşı cephesinde, Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin kamu kurumlarının Çin'in önemli teknoloji şirketlerinden ürün alımını askıya alma kararına, "Güçlü şekilde hoşnutsuzluk duyduğumuzu ve kararlılıkla karşı çıktığımızı ifade ediyoruz." sözleriyle tepki gösterdi

ABD'de Ticaret Bakanlığı'nın verilerine göre haftalık işsizlik maaşı başvuruları 3 Ağustos'ta sona eren haftada 209 bine geriledi. Beklenti 215 bindi. Gerileme istihdam piyasasının ekonomideki yumuşamaya rağmen güçlü kaldığına işaret etti.

Veriler, küresel büyümedeki yavaşlama ve Çin'le artan ticaret gerilimine rağmen istihdam piyasasının güçlü kalmaya devam ettiğine işaret etti.