Advertisement
HABERLER ABONE OL

Airbnb, salı günü yaptığı bir açıklamada satmayı planladığı 50 milyon hissesinin toplamda 35 milyar dolar civarında değerleme alabileceğini belirtti.

San Francisco merkezli girişim hisse başına 44-50 dolar civarında bir değerleme beklediklerini söyledi.

Ortalama 47 dolar civarında belirlenecek fiyatın 2.3 milyar dolar gelir getireceğini belirten şirket sigortacıların ekstradan fazladan 3.5 milyon hisse alması durumundaysa getirinin kabaca 2.5 milyar dolar olacağını vurguladı.

Şirketin kurucu ortaklarının da 1.9 milyon adet hisse satacağını belirten şirket böylece toplamda 51.9 milyon adet hissesinin satışa çıkarılacağını belirtti.

ABD Menkul Kıymetler ve Takas Komisyonu verilerine göre, Airbnb’yi 2008 yılında kuran Brian Chesky, Joe Gebbia ve Nathan Blecharczyk satışlardan sonra da şirketin hisselerinin yüzde 43’ünü ellerinde tutacaklar.

Halka arz süreci tamamlandıktan sonra 601.4 milyon adet hissenin satılacağını belirten Airbnb, hisselere fazladan talebin olması durumunda be beklenen fiyat seviyesinin tavanından hesaplandığında şirketin 30 milyar dolar değerlemeye ulaşabileceğini söyledi.

Hisse opsiyonları, kısıtlanmış stok birimleri ve teklif süreci dahil herşey hesaplandığındasa şirket 34.8 milyar dolar değerlemeye ulaşabileceğine değiniyor.