Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil Bloomberg HT'ye bankacılık sektörüne ilişkin yaptığı değerlendirmede önümüzdeki aylara dair daha iyimser olduklarını söyledi.

Binbaşgil makro ekonomide olumlu gelişmeler olduğunu, özellikle enflasyonun düşmesinin ülke ve sektör adına çok olumlu olduğunu söyledi.

Faiz oranlarının da hızlı şekilde düştüğünü belirten Binbaşgil, "bankaların da maliyetleri azalıyor. Kredi fiyatları bugün eskiye oranla çok daha uygun. Biz bunun talebi de canlandıracağını ve büyüme hızının biraz daha artacağını düşünüyoruz" diye konuştu.
Cari açıkta da olumlu gelişme kaydedildiğini belirten Binbaşgil " ihracatta gidişatımız iyi, ithalatımız azaldı, kurumların Döviz açık pozisyonları önemli ölçüde azaldı. Tüm bunlar olumlu. Bankacılıkta sermaye yeterliliği oranında, likiditede hiçbir problem yok, önümüzdeki aylara dair daha iyimserim" şeklinde konuştu.

Bankanın son sendikasyon kredisiyle ilgili olarak ise Binbaşgil "700 milyonluk talebimize 1 milyarın üzerinde talep geldi. 810 milyon dolarla bunu bitirdik. Sadece bankamız adına değil, Türkiye adına da güzel bir şey. Bizim bu sendikasyonda daha önceki sendikasyona oranla ülke sayısı artarak 11'den 19'a çıktı. Banka sayısı da 23'en 31'e çıktı. Hem faizlerimiz düştü, hem daha fazla iştah gördük" ifadelerini kullandı.