Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Kripto varlık alım satım platformu FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried, kendisi ve FTX’i birlikte kurduğu Gary Wang’ın, Robinhood’un yüzde 8’ini satın almak için Alameda’dan 546 milyon dolar borç aldığını açıkladı. ABD'nin New Jersey eyaletinde süren davanın dosyalarında, borcun bu yılın başında alındığı ortaya çıktı.

Toplamda 56 milyon adet Robinhood hissesinin sahiplik haklarının kimde olduğunu belirleyecek yasal süreç, aynı anda ABD’nin New Jersey ve Delaware eyaletlerinde ve Antigua’da devam ediyor. FTX, FTX’in bir alacaklısı ve BlockFi, Robinhood hisselerinde hak iddia ediyor.

BlockFi’ın iddiasına göre Alameda, Robinhood hisselerini BlockFi’dan aldığı borca karşılık göstermişti. BlockFi, Alameda’nın borcunu ödeyemeden FTX grubuyla birlikte iflas etmesi nedeniyle, Robinhood hisselerini elinde tutan Emergent Fidelity Technologies’i dava ediyor. Emergent Fidelity’nin yüzde 90’ı Bankman-Fried’e, yüzde 10’u ise Wang’a ait.

Bankman-Fried’in yazılı ifadesi

Bankman-Fried, Emergent Fidelity’nin tasfiyesinin önüne geçme amacıyla tutuklandığı gün yazdığı ifadede, şirketin iflas sürecinin devam ettiği Antigua mahkemesine alınan borçları belirttiği, ayrıca şirketin avukatlarının yazılı ifadeyi BlockFi’ın iflas sürecini yöneten yargıca sunduğu bildiriliyor. Yazılı ifadede 546 milyon dolarlık borcun Emergent Fidelity’e devredildiği ve bunun ardından şirketin 56 milyon adet Robinhood hissesi satın aldığı da yer alıyor.

Diğer mahkeme dosyalarında ortaya çıkan detaylar arasında ise, dolandırıcılık suçlamalarını kabul eden eski Alameda CEO’su Ellison’ın Bankman-Fried ve Wang’a verilen borcu imzaladığı bulunuyor.