Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, ABD’nin Seçilmiş Başkanı Joe Biden’ın teşvik paketiyle ilgili detayları açıklaması ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın para politikası desteğinin devam edeceğini söylemesiyle yükseldi.

Biden 1,9 trilyon dolarlık mali teşvik paketini Kongre’nin onayına sunacak fakat harcamaların büyük bir çoğunluğunun, devlet yardımı ya da yerel hükümetlere yardım gibi, Demokratların önceliklerine ayrılmasından dolayı Cumhuriyetçilerin pakete itirazı olabilir.

Diğer yandan, Powell Fed’in devasa varlık programını miktar olarak azaltmak için hala çok erken olduğunu söylerken bu tartışmanın “şimdi zamanı değil” diye belirtti. Powell ayrıca politika faizinin yakın zamanda yükseltilmeyeceğini ve varlık alım programı azaltılacağı zaman politika yapıcılarını bunun sinyalini açık bir şekilde vereceğini söyledi.

altındaki yükseliş, yükselen tahvil faizleri ve riskli varlıkların değerlenmesiyle sınırlanabilir fakat zayıflayan ABD doları, teşvik paketi beklentileri ve düşük reel faiz oranları fiyatları desteklemeye devam edecek. Varlık alım programı ile ilgili gelişmeler bu yılın baskılayıcı haberleri olacak. Australia New Zealand Banking Group Emtia Stratejistleri Daniel Hynes ve Soni Kumari

Haftanın kapanışına doğru ilerlerken yatırımcıların tahvil faizlerine ve Fed’den gelen açıklamalara odaklanmasıyla birlikte altın bu haftayı çok az bir fiyat değişikliği ile kapatmaya hazırlanıyor.

Altın fiyatları, TSİ 07:59’da yüzde 0,37 düşüşle ons başına 1.853,40 dolardan işlem görürken Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0,1 yükseldi.

Altın için 2020 nasıl geçti? 2021 nasıl olacak?