Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, aşı haberlerinin artan koronavirüs vakalarına dair endişeleri baskılamasıyla 1,880 dolar civarında yatay bir seyir izledi.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio şehirdeki okulların tekrar kapatılabileceğini söylerken California’da vaka sayıları 1 milyonu geçti. Fransa ve İngiltere rekor vaka sayılarına ulaşırken Portekiz de karantina kısıtlamalarını genişletti.

Kovid-19’a karşı aşı geliştirilmesinin umutları artırmasına rağmen üç önemli merkez bankası başkanı, aşının karşılaşılan ekonomik zorlukları sonlandırmayacağını belirtti.

Fitch Solutions’ın raporuna göre, önümüzdeki çeyrekte düşük tahvil getirileri, zayıf dolar, ve jeopolitik gerilimler altın fiyatlarını destekleyecek.

Rapora göre, 2021 yılında altının kazançları, ekonomik toparlanma ve aşı kullanımının artmasıyla birlikte sınırlanacak ve altın fiyatları ons başına ortalama 1,850 dolar seviyesinde seyredecek.

Spot altın, perşembe günü yüzde 0.6 yükseldikten sonra Singapur saatiyle 10:03’te yüzde 0.1 değer kazanarak ons başına 1,879.37 dolar seviyesinden işlem gördü.

Gümüş fiyatlarında çok az değişiklik görülürken Bloomberg Dolar Spot Endeksi iki günlük yükselişin ardından sabit durdu.